SPONSOR

Featured

Rock Creek House NADAAA | ARCHITECTURE


  • Text description provided by the architects. The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure that was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. This adaptation leverages the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size, while expanding its functions into the landscape


  • Architects

    NADAAA
  • Location

    Washington, United States
  • Area

    10200.0 ft2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

    John Horner
  • Manufacturers

    Agape, Heath Ceramics, Buschfeld

  • Principals

    Nader Tehrani, Katherine Faulkner; AIA
  • Project Manager

    Harry Lowd
  • Project Team

    Sarah Dunbar, Remon Alberts, John Houser, Stephen Saude, Jonathan Palazzolo, Lisa Lostritto, Parke Macdowell, David Richmond, Dane Assmusen, Ghazal Abbasy-Asbagh, Mehdi Alibakhshian, Sina Mesdaghi, Tom Beresford, Dan Gallagher
  • Structural Engineer

    SGH
  • Mechanical Engineer

    Allied Consulting Engineering
  • Contractor

    Abdo Development
  • Lighting

    Hinson Design Group
  • AV and Integration

    Bethesda Systems
  • Millwork

    CW Keller Associates
  • Landscape Architecture

    Landworks Studio










No comments